Beijing dag 2

Oj vad vi sov gott! Vi vaknade strax innan städerskan ringde på dörren och frågade om hon kunde städa. Dags att kliva upp. Efter lite frukost och en dusch så gav vi oss ut i värmen. Vi gick gågatan ned och svängde sedan höger och kom efter en stund fram till Himmelska fridens torg. 

Framför Mao’s porträtt tog vi en selfie sedan följde vi massan in mot den Förbjudna staden. Där inne var massor med folk och alla stod i kö för att köpa biljett. Vi hittade en information där vi upptäckte att vi var tvungna att ha passen med oss för att få komma in. Passen hade vi lämnat i kassaskåpet på hotellrummet. Vi suckade och stönade lite innan vi omgrupperade. Under tiden blev vi glatt fotograferade av kineser, jag har börjat vinka till dom som fotograferar mig och dessa grabbar blev så glada att de bestämde sig för att det var ett tecken på att de kunde fotografera sig tillsammans med oss. Jaja som pingvinerna i Madagaskarfilmen säger ”just smile and wave boys just smile and wave”.  

 Vi beslutade oss för att gå tillbaka till hotellet, samla lite energi och AC-kyla samt bestämma nästa drag. Det draget blev att gå till närmsta galleria för att äta lunch. Efter lunchen drabbades jag av akut trötthet, jag försökte att bota det med lite shopping i en mycket trevlig affär medan Emil körde på dubbel espresso. Inget funkade så vi bestämde oss för vilodag. Jag köpte en ny skrivbok eftersom den jag köpte i Shanghai redan rasat sönder och på hotellet satte jag mig och skrev in det gamla i den nya, alltså sju dagars resedagbok. Det höll en stund innan jag somnade i sängen.  

Vi vaknade till för lite middag och bestämde oss för Pizzahut (inte stället på bilden!) inget kul val direkt men vi blev mätta. Nu är vi tillbaka på hotellet och ska strax släcka. I morgon åker vi till Sommarpalatset, med passen i väskan för säkerhetsskull. Den Förbjudna staden får ett nytt försök på tisdag eller onsdag, den är nämligen stängd på måndagar liksom många andra museum och sevärdheter i den här staden, det för att de ska få en dag i veckan som de kan restaurera och fixa grejer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *