Nordens Ark

Idag fyller fina syster Elin år. Hon önskade att alla skulle åka till Nordens Ark. Vi passade dessutom på att fira mamma som fyllde år tidigare i januari. Extra kul var det eftersom halva skaran inte varit där. Det var lugnt i parken, få besökare och lugna djur.

Vi började med att dela ut paket till syster, hon fick ett enbensstativ, en termos och en plats på Oatmeals vårvandring i Åkulla. Därefter gick vi raskt till snöleoparderna för att se när de matades. Det visade sig vara dottern till vår vän Tom som berättade att dagens måltid var kanin och att snöleoparden lever i Asien, den kan hoppa 16 meter så man tjänar inget på att springa från en snöleopard.

Efter att snöleoparderna fått sin lunch så var vi också lite hungriga. Vi gick till Varghuset och fikade. Vi fick sällskap av en varg då och då, som tur var med ett glas mellan den och oss. Vackra djur som vi ska vara rädda om. Efter lunchen tittade vi på en järv som noga noga grävde ner sin mat. Vi knatade vidare tillbaka förbi snöleoparderna, passerade amurleoparderna, spanade in pilgrimsfalken som bjöd på en flygtur och berguven som surade högt uppe i ett hörn. Lodjuret vankade av och an liksom amurtigern Uri som Hjalmar döpte till Oskar av någon anledning. Målet var just tigern Oskar (aka Uri) som Hjalmar gärna ville ta en selfie med. Har du försökt ta en selfie med en vankande tiger? Det är svårt. Bildbevis finns.

Vi avslutade dagen på Bella Gästis i Hunnebostrand. Besök det stället om du råkar vara i närheten. God mat, trevlig personal och mysigt ställe. Bra slut på en härlig dag.

signatur2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *